Kadipatèn Pakualaman: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎Laladan kakuasaan: dewe, déwé, dhewe -> dhéwé using AWB
(éjaan using AWB)
c (→‎Laladan kakuasaan: dewe, déwé, dhewe -> dhéwé using AWB)
 
== Laladan kakuasaan ==
Wewengkon sing kalebu kakuasaan [[Kadipaten]] Pakualaman iku ora dadi siji nanging kepecah-pecah, antarane ing Pajang, Bagelan, saperangan ing pusat kutha [[Yogyakarta]] ([[Pura Pakualaman]] - istanane) uga ana sing ning wewengkon [[kabupaten Kulon Praga]] ya iku antara [[kali Progo]] lan [[kali Bogowonto]]. Wewengkon sing ning Kulon Praga mbiyen tau dadi [[kabupaten]] dhewedhéwé ya iku [[Kabupaten Adikarta]] ning saiki wis digabung karo wewengkon kabupaten Kulon Praga sing dadi perangan saka kakuasaan Kasultanan [[Yogyakarta]].
 
== Raja-raja ==
348.872

besutan

Menu navigasi