Pacul: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  6 taun kepungkur
c
→‎Sejarah: podo, podho -> padha; akeh, akéh -> akèh using AWB
c (→‎Sejarah: éjaan using AWB)
c (→‎Sejarah: podo, podho -> padha; akeh, akéh -> akèh using AWB)
[[Kawruh]] ngenani [[pertanian]] kuno wis dingerteni bangsa [[Mesir]] pirang-pirang [[taun]] kepungkur.<ref name="internet1"/> [[Kabudayan]] Mesir jaya kang uga nduwèni pengaruh tumprap kabudayan-kabudayan Barat jaman saiki ya iku makmur lan akèhé asil pertanian.<ref name="internet1"/> Wong Mesir dadi wong kang ahli kanggo ngembangaké teknik [[drainase]] lan [[irigasi]].<ref name="internet1"/> Drainase ya iku mbuwang banyu kang wis luwih-luwih.<ref name="internet1"/>
 
[[Teknologi]] kanggo ngolah lemah bisa dimangertèni saka pacul.<ref name="internet1"/> Pacul asale saka [[garan]] kang cacahé siji lan bentuké lincip kang digunakaké kanthi gerakan kaya wong ngethok.<ref name="internet1"/> Pacul kang sepisanan uga diarani bajak kuno, arupa pacul kang mung diobahké manungsa utawa kéwan kanggo ngeruk lan malik lemah.<ref name="internet1"/> Sawisé iku pacul banjur diowahi kanthi némpélaké wesi ing panggonan kang dadi tapel wates karo lemah.<ref name="internet1"/> Kanthi cara iki pacul duwéni ''konstruksi'' kang luwih kuwat lan luwih gampang dienggo.<ref name="internet1"/> Saliyané iku, bentuk iki uga nggampangaké lemah kang diwalik supaya saya akéhakèh lemah kang diolah.<ref name="internet1"/> Pacul digunakaké wong Mesir dadi alat kanggo [[panén]] lan kanggo njupuk [[tanduran]] sak lemah.<ref name="internet1"/>
Pacul duwéni werna-werna bentuk lan ukuran.<ref name="internet1"/> Gedhé ciliké ukuran pacul dijumbuhaké miturut kagunan pacul.<ref name="internet1">{{id}}[http://www.lablink.or.id/Agro/agr-sejarah.htm lablink.or.id](dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)</ref>
 
352.737

besutan

Menu navigasi