Julius Robert Oppenheimer: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
c
→‎top: podo, podho -> padha; akeh, akéh -> akèh using AWB
c (→‎top: akeh -> akèh using AWB)
c (→‎top: podo, podho -> padha; akeh, akéh -> akèh using AWB)
Julius Robert lair ing [[New York, New York]] lan sinau ing [[Harvard]], [[Cambridge]], lan [[Goettingen]].<ref name="buku1"/> Julius Robert nampa gelar [[Ph.D.]] nalika taun [[1927]] kanthi bimbingan [[Max Born]] ing [[Gottingen]] kang nalika iku dadi pusat pengembangan [[mekanika kuantum]].<ref name="buku1"/> Sawisé rong taun lulus, Julius Robert banjur mbangun [[sekolah]] [[fisika teoretis]] ing [[Institut Teknologi California]] lan ing [[Berkeley]].<ref name="buku1"/>
Julius Robert Oppenheimer akèh nyumbangaké pikiran ing babagan [[fisika atom]] lan [[fisika nuklir|nuklir]].<ref name="buku1"/> Julius Robert uga nemokaké [[bintang]] [[neutron]] lan [[nolongan ireng]] kang wis disepelekké [[astronom]] ing wektu kepungkur.<ref name="buku1"/>
Nalika [[PD II]], Oppenheimer mimpin program [[bom atom]] [[Amerika Serikat]] ing [[Los Alamos, New Mexico]], lan nalika taun [[1947]] Julius Robert dadi direktur ''Institute of Advanced Study'' ing [[Princeton, New Jersey]].<ref name="buku1"/> Oppenheimer nduwèni akéhakèh mungsuh nalika bubar [[perang]], awit Julius Robert kang ngusulaké pengendalian [[energi atom]] [[internasional]] lan nentang digawéné [[bom hidrogen]].<ref name="internet1">{{en}}[http://history1900s.about.com/cs/robertoppenheimer/p/oppenheimer.htm history1900s.about.com](dipunundhuh tanggal 26 Agustus 2011)</ref> Nalika taun [[1954]] [[Atomic Energy Commission]] nerangake yèn Robert kalebu wong kang kudu diamanake.<ref name="buku1"/>
 
== Cathetan suku ==
348.872

besutan

Menu navigasi