Paramasastra Jawa: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎top: akeh -> akèh using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
c (→‎top: akeh -> akèh using AWB)
''Paramasastra'' iku ngèlmu [[tata basa]] lan [[sastra]], utamané [[basa Jawa]]. Wis akèh kitab kang nganggo irah-irahan "''Paramasastra''" kang dianggit déning sawetara pujangga. [[Tembung]] iki dijupuk saka ''parama'' (tata basa) lan ''sastra''. Tata basa Jawa akehakèh njupuk saka [[Sansekerta]]. Tata basa iki katurunaké manèh déning [[Panini]]. Ing jaman Jawa anyar, [[Ranggawarsita]] uga gawé [[Serat Paramasastra Jawi]] kang umumé digunaaké saiki.
 
==Konsèpsi dhasar==
348.872

besutan

Menu navigasi