Menyang kontèn

Bupati: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: kabeh -> kabèh using AWB
(→‎Pamilihan: éjaan using AWB)
c (→‎top: kabeh -> kabèh using AWB)
'''Bupati''' iku pamimpin [[kabupatèn]]. Tembung "bupati" iki saka [[basa Sansekerta]]: ''bhûpati'', "raja dunya"). Pilungguhan Bupati sejajar karo [[Walikutha]]. Kanggo nglakokaké pamarèntahan, bupati nduwé jejibahan lan wewenang mimpin giyaran kabupatèn miturut kawicaksanan sing wis kukuhaké bareng karo [[DPRD]] Kabupatèn.<br>
Sadurungé taun [[1945]] kalungguhan bupati iki mung ing pulo [[Jawa]], [[Madura]] lan sawetara [[Bali]]. Sabubaré taun 1945 digunaake ing kabehkabèh kabupatèn sa-[[Indonésia]].
 
==Pamilihan==
352.737

besutan