Istanbul: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
83 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎top: éjaan using AWB)
[[Gambar:Istanbul Turkey Provinces locator.gif|thumb|280px|Lokasi Istanbul.]]
'''Istanbul''' ([[basa Turki]]: İstanbul) iku [[kutha]] sing paling gedhé ing [[Turki]]. Nganti taun [[1930]] kutha iki luwih umum dikenal déning wong ''barat'' kanthi jeneng Yunani-né ya iku [[Konstantinopel]]; sawetara ana sing ngarani ''Stambul'', khususé ing [[abad ke-19]]. Luwih adoh sakdurungé, kutha iki uga naté dikenal minangka [[Bizantium]] utawa [[Byzantion]].
Kutha iki nduwé padunung 11 yuta jiwa.
[[Gambar:Istanbul collage 5555.jpg|thumb|260px|Istanbul]]
[[Gambar:Istambul and Bosporus big.jpg|thumb|220px|Gambar Istambul dan [[Bosporus]] kang dijupuk saka citra satelit]]
Kanthi populasiné sing kurang luwih 11 nganti 15 yuta, Istanbul dadi kutha kang paling padhet padunungé ing Turki lan ngrupaaké salah sawijining [[Kutha gedhé donya|kutha paling gedhé]] ing [[Éropah]]. Kutha iki uga dadi kutha krajan administratif
[[Daftar propinsi Turki|Propinsi]] [[Propinsi Istanbul|Istanbul]].
 
== Sajarah ==
63.084

besutan

Menu navigasi