Deflator PDB: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
Ing sajeroné [[ilmu ékonomi]], '''deflator PDB''', utawa '''GDP Deflator''' ning basa [[Inggris]], yaikuya iku ''rasio'' watara [[PDB riil]] karo [[PDB nominal]], diping 100. Deflator PDB iku meruhaké gedhené owahing rega saka kabehé barang anyar, barang produksi lokal, barang langsung dadi, lan jasa. PDB iku singkatan saka [[produk domestik bruto]] (PDB)—gunggungé produk arupa barang lan jasa kang dikasilaké déning unit-unit produksi ning sakjeroné wates wewengkon nagara (domestik) kang suweni sataun.
 
PDB deflator, bebarengan karo [[IHK]], sering digunakaké kanggo ngukur tingkat inflasi nig suatu nagara.
6.697

besutan

Menu navigasi