Zahra Amir Ebrahimi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku, desa → désa using AWB
(→‎Skandal: éjaan using AWB)
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku, desa → désa using AWB)
| background = non_performing_personnel
}}
'''Zahra Amir Ebrahimi''' (زهرا اميرابراهيمی) {{birth year and age|1981}} yaikuya iku sawijining fotografer profesional, aktris [[televisi]], direktor film cekak saka [[Iran]].<ref name="Zahra 1">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/bollywood/z/zahra_amir_ebrahimi/ berita Zahra Amir Ebrahimi] dipununduh tanggal 20 Agustus 2011</ref>
 
Dheweké sempet sinau teater ning [[Teheran]], lan miwiti kaurripan profesionalé kanthi cara anggawé film cekak.<ref name="Zahra 1"/> Filmé kang kaping pisanan digawé nalika dheweké anan ning umur 18 taun.<ref name="Zahra 1"/> Awal kapopulerané diwiwiti ora suwe sawisé dheweké kerja ning [[televisi]] Iran.<ref name="Zahra 1"/> Dheweké kondhang amarga perané nalika dadi wanita enom kang shalikhah ning opera sabun "Narges".<ref name="Zahra 1"/> Karir Zahra ning bidang fotografi difokusaké ning topik lan isu-isu sosial.<ref name="Zahra 1"/>
Skandal iku tentuné anggawé kaget para panggemaré saka aktris ayu kang nembe umur 25 taun iku.<ref name="Zahra 2"/> Apa maning, dheweké saka salah sijiné nagara Islam kang kuwat ning donya, kang ngelarang kadadian seks sadhurungé nikah.<ref name="Zahra 2"/> Zahra, iku salah sijiné bintang kondhang ning [[televisi]] [[Iran]], dheweké wis diboikot déning jaringan lan para panggawé film ning Iran, sarta kariré terancam hancur.<ref name="Zahra 2"/> Jaksa penuntut Iran, [[Saeed Mortazavi]], uga wis njaluk anané penyelidikan khusus.<ref name="Zahra 2"/> Ning kasus kasebut, pepujaning atiné Zahra kang ora dingerteni jenengé iku saiki dadi tersangka pelaku panyebaran rekaman kasebut, lan lagi digoleki sawisé dukabaraké mlayu maring [[Dubai]].<ref name="Zahra 2"/> Lan manawa ketangkap bakal dibalikaké maring nagara [[Iran]], dheweké terancam ukuman telung taun panjara lan denda gedhené US$10 ewu, amarga kadadean kang wis ngelanggar kasusilaan nagara kasebut.<ref name="Zahra 2"/>
 
Ebrahimi uga nyangkal anané desasdésas-desus manawa dheweké bunuh dhiri.<ref name="Zahra 1"/> Dheweké sempet ngetokaké pesen maring [[masarakat]] umum kang isiné negasaké manawa dheweké esih urip.<ref name="Zahra 1"/>
 
== Cathetan sikil ==
6.697

besutan

Menu navigasi