Psikokinesis: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
5 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (5) using AWB
(→‎top: éjaan using AWB)
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (5) using AWB)
[[Gambar:STANISLAWA TOMCZYK.jpg|thumb|Stanisława Tomczyk meragakaké Makro-PK dikendalikaké hipnosis déning Julian Ochorowicz.]]
'''Psikokinesis''' (saka [[basa Yunani]] ψυχή, "psyche", artiné ''pikiran, jiwa, ati, utawa napas''; lan κίνησις, "kinesis", brarti ''gerak, gerakan''; harfiah "pikiran-gerakan"), yaikuya iku kamampuan manipulasi objek fisik namung modal pikiran. Objek iku isa kayata benda utawa awak dimanipulasi saka jarak kang adoh. Salah sijiné bentuké yaikuya iku psikokinetik '''''metal-bending''''', yakuuwi efek psikokinetik marang benda-benda logam kayata kunci, sendok, peso utawa sajinisé.
 
Meski biasané ''fenomena psikokinesis'' iki sadhurungé wis direncanakaké. Nanging ana uga ''fenomena psikokinesis'' kang kadadian tanpa siap-siap. Miturut para ahli parapsikologi, manawa ana kadadean kang bebayani utawa gawé wedi lan mretegan banget, awak bisa ngetokaké ''daya psikokinetik''. Misalé kaya mecahaké kaca nalika kewéden. Kuwi mau kasil saka ''daya psikokinetik'' kang metu saka awaké dhewe.<ref name=psikokinesis>[http://psikologi-online.com/psikokinesis-apakah Psikokinesis: Apakah? Psikologi-Online]</ref>{{br}}
 
== Klasifikasi psikokinesis ==
[[Gambar:Eksperimen moderen.jpg|left|thumb|Eksperimen Mikro-PK kang dilakukaké ning Universitas Northampton.]]Biasané para ahli [[parapsikologi]] mbedakaké ilmu psikokinesis ana rong jinis, yaikuya iku psikokinesis-makro lan psikokinesis-mikro. '''Psikokines-makro'''
yaikuya iku kang kadadiané bisa diweruhi kanthi cara langsung. Kayata misalé ning pertunjukan televisi ana wong kang bisa sanggup mlengkungaké sendok, ngangkat benda iku ning awang-awang, utawa kebal déning sanjata kang lancip.
Ananging '''Psikokinesis-mikro''' kadadeané ora bisa titeni migunakaké mata biasa. Perlu anané metode statistik tartemtu supaya bisa meruhi kadadean iku. Kayata ning kategori mikro yaikuya iku pangobatan jarak adoh<ref name="psikokinesis"/>
 
==Pranala Njaba ==
6.697

besutan

Menu navigasi