Menyang kontèn

Antaséna: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  16 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tanpa ringkesan besutan
Tanpa ringkesan besutan
Sena : njaga, nguasani, kang mimpin
 
Ing pedhalangan gagrag Jogjakarta, Antasena iku anak ragil Bima/[[WerkodaraWerkudara]]. Ibune [[Dewi Urangayu]], putrine Hyang Mintuna (dewaning iwak ing banyu tawa) ing Kisiknarmada (muarane Gangga karo Serayu). Wiwit lahir urip bareng karo ibu lan simbahe. Ing gagrag Surakarta, Antasena kuwi asma liyane Antareja (anak pembarepe Werkudara).
 
Ing wayang, Antasena nyandhing Dewi Jenakawati, putrine Janaka/[[Arjuna]].
3.255

besutan