Gouda: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
19 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan & cithakan using AWB
c (Bot: Migrating 48 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q84125 (translate me))
(éjaan & cithakan using AWB)
! colspan="2" | Katrangan cekak
|- style="background: #ffffff;"
| [[ProvinsiPropinsi ing Walanda|ProvinsiPropinsi]]: || [[Zuid-Holland]]
|- style="background: #ffffff;"
| Jembar: || 18,1 [[kilometer persegi|km²]]
|- style="background: #ffffff;"
| [[PedunungPadunung]]: || 70.959 <small>(1 November 2007)</small>
|- style="background: #ffffff;"
| Situs wèb resmi: || http://www.{{PAGENAME}}.nl
|}
 
'''Gouda''' iku sawijining ''[[gemeente]]'' ing [[provinsipropinsi]] [[Holland Kidul|''Zuid-Holland'' utawa Holland Kidul]], [[Walanda]]. Gouda iki misuwur déning [[kéju]]né sing diarani ''Goudse kaas'' ing [[basa Walanda]]. Banjur ing kutha iki uga diprodhuksi [[lilin]], [[pipa]] saha sawijining panganan Walanda sing diarani ''[[stroopwafel]]''.
 
Saliyané iku ing Gouda saben dina Slasa kapindho ing sasi Desember ana prastawa ''kaarsjesavond'' utawa "wengi lilin". Ing dina wengi iku listrik sakutha dipatèni lan dienggo lilin. Banjur walikuthané macakaké tèks saka [[Injil Lukas]]. Banjur wit [[Cemara Natal]] diuripaké cahyané, sawisé listrik diuripaké manèh lan wong-wong padha mangan [[sop ercis]].
 
== Latar wuri ==
ProvinsiPropinsi Holland Kidul sing papané ana ing kuloné Walanda iku salah sijiningikuning saka 12 provinsipropinsi Walanda lan sing cacahé pedunungépadunungé gedhé dhéwé. ProvinsiPropinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 86 ''gemeente''. Ing Walanda ''gemeente'' iku pérangan administratif sangisoring provinsipropinsi. Dadi provinsipropinsi iku antara negaranagara lan ''gemeente''.
 
Jaman mbiyèn kabèh panggonan iku uga ''gemeente'' ing Walanda. Saka désa cilik nganti ibu kutha krajan. Nanging saiki wis ora mengkono manèh. Akèh panggonan sing digabung dadi siji supaya olèh ''gemeente'' sing ukurané sedheng.
== Pranala jaba ==
348.872

besutan

Menu navigasi