Kabupatèn Purwareja: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
3 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
éjaan using AWB
(→‎top: éjaan using AWB)
(éjaan using AWB)
|kidul=[[Samudra Hindhia]]
|kulon=[[Kabupatèn Kebumèn]] lan [[Kabupatèn Wanasaba]]
|wétan=[[DhaérahLaladan Istiméwa Yogyakarta]]
}}
 
Kabupatèn Purwareja nduwèni sajarah sing tuwa, diwiwiti jaman Megalitik disinyalir wis ana kauripan kanthi komunitas pertanian sing tumata, kabukten anane sawetara paninggalan sajarah ing mangsa MEGALITH arupa MENHIR watu tegak ing sawetara wewengkon Kacamatan ing Kabupatèn Purwareja. Nalika jaman Hindhu Klasik, kawasan Tanah Bagelen nduwèni peran wigati jroning sajarah Kraton Mataram Kuna (Hindhu). Tokoh Sri Maharaja Balitung Watukoro dikenal minangka Maharaja Mataram Kuna paling gedhé, kanthi wewengkon kakuwasan nyakup: [[Jawa Tengah]], [[Jawa Wétan]] lan sawetara wewengkon ing njaban pulo Jawa.
 
Prof. [[Purbacaraka]] mratélakaké yèn Sri Maharaja Balitung Watukoro asal saka dhaérahlaladan Bagelen. Indhikasi iki kacetha ing jeneng "Watukoro" sing dadi jeneng sawijining kali gedhé, kali iki disebut uga kanthi jeneng Kali Bogowonto. Diarani mangkono, ngèlingi ing jaman iku ing gisiking kali kerep katon pandhita (Begawan).
 
Petilasan suci arupa [[lingga]], [[yoni]] lan [[stupa]] panggonan para begawan ngayahi upacara bisa dipirsani ing wewengkon [[Balédana, Loano, Purwareja|Kalurahan Balédana]], [[Loano, Purwareja|Kacamatan Loano]] lan Bagelen. Désa Watukoro déwé dumunung ing sungapan kali Bogowonto lan klebu wewengkon [[Purwadadi, Purwareja|Kacamatan Purwadadi]].
Wewengkon Karesidenan Bagelem nyakup, Kabupatèn Purwareja, Kabupatèn Semawung (Kutaarja), [[Kabupatèn Kuthawinangun]], Kabupatèn Remo JatiNagara (Karanganyar) lan Kabupatèn Urut Sewo utawa Kabupatèn Ledok utawa [[Kabupatèn Wanasaba]].
 
Residhèn Bagelen manggon ing Bangunan sing saiki dadi Kantor Pamaréntah DhaérahLaladan Purwareja utawa luwih dikenal kanthi jeneng Kantor OTONOM sing lokasiné ing bagéan kidul Alun-alun Purwareja.<ref>[http://archive.is/20120708005212/eddyprasetyo-pwr.blogspot.com/2008/01/sejarah-purworejo.html Sejarah Purwareja]</ref>
 
== Geografis ==
352.737

besutan

Menu navigasi