Kaji: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (éjaan, replaced: Indonesia → Indonésia (4) using AWB)
(éjaan using AWB)
Jinis-jinis ibadah kaji:<ref name="Haji2"/>
*[[Kaji Ifrad]], maknané dhèwèkan. Ibadah kaji diarani ifrad yèn nduwé karep ndhèwèaké kaji utawa ndhèwèkaké [[umrah]]. Kang didhisikké ya iku ibadah kaji. Nalika nganggo sandhangan ihram ing '''miqat''', pasang niat arep nglakoni ibadah kaji ndhisik. Yèn ibadah kaji wis rampung, nganggo ihram manèh kanggo ngayahi umrah.
*[[Kaji Tamattu]], maknané santai, ya iku nglakoni umrah ndhidik ing wulan kaji, sawisé [[tahallul]] nganggo ihram manèh kanggo ngayahi ibadah kaji, ing taun kang padha. Tamattu uga bisa dilakoni kanthi ibadah kaji lan umrah ing wulan-wulan lan taun kang padha, tanpa mulih dhisik menyang negaranagara asalé.
*[[Kaji Qiran]], maknané nggabungaké. Kang dikarepké ya iku nyawijèkké ihram kanggo ibadah kaji lan umrah. Kaji qiran dilakoni kanthi tetep nganggo sandhangan ihram wiwit '''miqat makani''' lan nglakoni kabèh rukun lan wajib kaji nganti rampung, senajan suwé. Miturut Abu Hanifah, nglakoni kaji qiran, maknané nglakoni thawaf ping pindho lan sa'i ping pindho.
 
* '''11 Dzulhijjah''', mbalang jumrah sambungan (Ula) ing tugu pisanan, tugu kaloro, lan tugu katelu.
* '''12 Dzulhijjah''', mbalang jumrah sambungan (Ula) ing tugu pisanan, tugu kaloro, lan tugu katelu.
* Sadurungé mulih menyang negaranagara asal, jamaah nglakoni Thawaf Wada' (thawaf pisahan).
 
== Lokasi utama jroning ibadah kaji ==
 
=== Arafah ===
Kutha ing sisih wétan Mekkah iki uga dikenal minangka panggonan pusat kaji, ya iku panggonan kanggo wukuf. DhaerahLaladan arupa ara-ara amba iki panggonan kumpulé rong yuta jamaah kaji saka saindhenging donya. Saliyané usum kaji, tlatah iki ora dianggo apa-apa.
 
=== Mina ===
352.737

besutan

Menu navigasi