Kartago: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
| Session = ka-3
}}
'''Kartago''' ([[basa Latin|Latin]]: ''Carthago, Karthago'', [[basa Yunani|Yunani kuna]]: Καρχηδών ''Karkhēdōn'', [[basa Arab|Arab]]: قرطاج ''Qarṭāj'', [[basa Berber|Berber]]: ''Kartajen'', [[basa Ibrani|Ibrani modern]]: קרתגו ''Qartágo'', dari [[basa Fenisia|Fenisia]]: ''Qart-ḥadašt''<ref>''[http://books.google.ca/books?ei=hKY7Tb2bAdL2gAfPn7HCCA&ct=result&id=lrIiAQAAIAAJ&dq=carthage+%22hadsat%22&q=+%22hadsat%22#search_anchor Annales]'', 1908. p.253.</ref> sing tegesé ''kutha anyar'' (yaikuya iku maksudé "kutha Tirus anyar")<ref>[http://www.archaeology.ugent.be/carthage/history.php Carthage: new excavations in Mediterranean capital]</ref> minangka kutha pusat peradaban utama ana ing Teluk Tunis, kang wis tau madeg 3.000 taun, mulané diadegaké déning koloni wong Fenisia ing sak milenium Sadurungé Masèhi.
 
== Réferènsi ==
6.697

besutan

Menu navigasi