Borough (New York City): Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
c
c (→‎Latar belakang: éjaan using AWB)
c (→‎Latar belakang: éjaan using AWB)
Kaliyan sebuah skyline ingkang dipuntepang ing sedaya donya lan langkung saking 8.3 yuta tiyang.<ref>http://www.nycgo.com/neighborhoods/</ref>
== Latar belakang ==
New York City asring dipunsebat secara sedayanipun dados gangsal Borough (''the Five Boroughs''); sebutan punika dipunginaaken kangge nyebat New York City tanpa ambigu, supados boten nyiptakaken kebingungan kaliyan borough katamtu utawi kaliyan [[wewengkon metropolitan New York|wewengkon metropolitan ingkang langkung ageng]]. Sebutan punika asring dipunginaaken déning politisi kangge ngalihaken fokus ing [[Manhattan]] lan manggenaken ingkang gangsalipun borough kasebut ing salebeting aktivitas politikpulitik ingkang adil. Sebatan Borough Terluar (''Outer Boroughs'') dipunginaaken kangge nyebut sedaya borough kejaba Manhattan (Meskipun pusat geografis kota punika manggen ing perbatasan [[Brooklyn]]/[[Queens]]).
Boten kadas kota-kota ing [[Amerika Serikat]] ingkang madeg ing sebuah [[County (Amerika Serikat)|county]] tunggal, manjang sebagian ing nagara sanes, utawi nggadahi county piyambak, saben-saben saking gangsal borough New York City madeg kaliyan county [[New York|nagara bagian New York]]:
 
63.632

besutan

Menu navigasi