Menyang kontèn

Indira Gandhi: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
| [[19 November]] [[1917]], <br />[[Allahabad]], [[Uttar Pradesh|UP]], [[India]]
|-
| '''[[Partai PolitikPulitik India|PolitikPulitik India]]:'''
| [[Kongres Nasional India|Kongres I]]
|-
'''Indira Priyadarshini Gandhi''' ([[basa Hindi]]: '''इन्दिरा प्रियदर्शिनी गान्धी''', dipunlafalaken: / {{IPA|ɪnd̪ɪraː prɪjəd̪ərʃɪniː gaːnd̪ʰiː}} /) ([[19 November]] [[1917]] – [[31 Oktober]] [[1984]]) punika [[Perdhana Mentri India|Perdhana Mentri]] [[India]] ing periode [[19 Januari]] [[1966]] - [[24 Maret]] [[1977]] lan kalajengaken ing [[14 Januari]] [[1980]] dumugi panjenenganipun ngalami [[Pembunuhan Indira Gandhi|pamejahan]] ing tanggal [[31 Oktober]] [[1984]].
 
Indira Gandhi putri Perdhana Mentri India ingkang nomer setunggal ([[Jawaharlal Nehru]]) lan ibunipun ([[Rajiv Gandhi]]). Piyambakipun punika setunggaling wanita pimpinan partai politikpulitik ingkang kebak gejolak lan kontroversial sanget. ''In spite of her famous surname'', piyambakipun boten purun sesarengan kaliyan [[Mahatma Gandhi]]. Ing tanggal [[19 Januari]] [[1966]], piyambakipun kapilih dados Ketua Partai Kongres kanggé nggantosaken [[Lal Bahadur Shastri]]. Indira salajengipun pejah ing satunggiling aksi panembakan taun [[1984]].
 
== Taun-taun Gesangipun ==
63.857

besutan