Niccolò Machiavelli: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
c (éjaan using AWB)
death_date = [[21 Juni]] [[1527]] |
death_place = [[Florence]], [[Italia]] |
occupation = [[Filsuf]], [[penulis]], [[diplomat]], [[politikuspulitikus]] |
genre = ''Renaissance philosophy'', [[Realisme]], ''Classical Republicanism'' |
subject = [[PolitikPulitik]], [[teori militer]], [[sejarah]] |
influences = [[Cicero]], [[Sallust]], [[Livy]], [[Xenophon]] |
influenced = [[Thomas Hobbes|Hobbes]], [[James Harrington|Harrington]], [[Jean-Jacques Rousseau|Rousseau]], [[Giambattista Vico|Vico]], [[Vincenzo Cuoco|Cuoco]], [[Hegel]], [[Francesco De Sanctis|De Sanctis]], [[Benedetto Croce|Croce]], [[Antonio Gramsci|Gramsci]], [[Leo Strauss|Strauss]], [[Hannah Arendt|Arendt]], [[Raymond Aron|Aron]], [[Alexandre Kojève|Kojève]], [[Louis Althusser|Althusser]], [[Isaiah Berlin|Berlin]], [[Quentin Skinner|Skinner]], [[Harvey Mansfield|Mansfield]] |
}}
'''Niccolò Machiavelli''' ([[3 Mei]] [[1469]] – [[21 Juni]] [[1527]]) iku diplomat lan politikuspulitikus [[Italia]] kang uga sawijining [[filsuf]]. Minangka ahli téori, Machiavelli dadi figur utama jroning realitas téori politikpulitik, panjenengané dikurmati ing [[Éropah]] wektu jaman [[Renaisans]]. Loro bukuné kang misuwur, ''Discorsi sopra la prima deca di Tito Livio'' (Diskursus tentang Livio) lan ''[[Il Principe]]'' (Sang Pangeran), wiwitané ditulis minangka pengarepan kanggo ndandani kahanan pamaréntahan ing Italia Lor, nuli dadi buku umum bab politikpulitik ing mangsa iku.
 
''[[Il Principe]]'', utawa Sang Pangeran mratélakaké tindhakan kang bisa utawa kudu dilakoni déning sawenèh wong kanggo nggayuh lan ''mempertahankan'' kakuasaan.
== Delengen uga ==
* [[Il Principe]]
{{PolitikPulitik}}
 
== Pranala jaba ==
62.958

besutan

Menu navigasi