Organisasi: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
c (éjaan using AWB)
[[Gambar:Secret Lithuanian student organization.jpg|thumb|350px|Organisasi Kemahasiswaan ing Lithuania]]
 
'''Organisasi''' ([[Basa Yunani|Yunani]]: ''ὄργανον'', ''organon'' - alat) ya iku sawijining [[klompok]] wong ing sawijining wadah kang duweniduwéni ancas padha.<ref name="Keith Davis">Keith Davis, Human Relations at Work, (New York, San Francisco, Toronto, London: 1962).Hlm.15-19</ref>.
 
Ing [[ilmu sosial|ilmu-ilmu sosial]], organisasi dipelajari déning peneliti saka pirang-pirang bidhang ilmu, utamane [[sosiologi]], [[ékonomi]], [[ilmu politikpulitik]], [[psikologi]], lan [[manajemen]].<ref name="Keith Davis"/> Kajian ngenani organisasi kerep diarani [[studi organisasi]] (''organizational studies''), [[prilaku organisasi]] (''organizational behaviour''), utawa analisa organisasi (''organization analysis'').<ref name="Keith Davis"/>
 
== Definisi ==
* Stoner kandha yen organisasi ya iku sawijining pola gegayutan-gegayutan kanthi lumantar wong-wong kang ana ing ngisore pengarahan wong dhuwuran kanggo nggayuh ancas bebarengan <ref>Singarimbun, Masri lan Sofyan Efendi. 1976. Understanding Practice and Analysis. New York: Random House.Hlm. 132</ref>.
* [[James D. Mooney]] kandha yen organisasi ya iku bentuk saben perserikatan manungsa kanggo nggayuh ancas bebarengan <ref>D, Ratna Wilis. 1996. Teori-Teori Belajar. Jakarta: Penerbit Erlangga.Hlm. 56</ref>.
* [[Chester I. Bernard]] duweniduwéni panyaruwe yen organisasi minangka sawijining sistem aktivitas kerja sama kang ditindakake déning wong loro utaa luwih<ref>Horton, Paul B. dan Chester L. Hunt. 1984. Sociology. Edisi keenam. International Student Edition. Tokyo: Mc.Graw-Hill Book Company Inc.Hlm. 89</ref>.
* [[Stephen P. Robbins]] kandha yen Organisasi ya iku nyawijining (''entity'') sosial kang dikoordinasikake kanthi sadhar, kanthi sawijining watesan kang relatif isa diidentifikasi, kang bekerja adhedhasar kang relatif terus kanggo nggayuh swijining ancas bebarengan utawa saklompok ancas.<ref>Stephen P.Robbins. Teori Organisasi Struktur, Desain, dan Aplikasi, (Jakarta: Arcan: 1994), hlm.4</ref>.
 
63.076

besutan

Menu navigasi