Rambutan: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
c (éjaan using AWB)
 
Ing [[Indonésia]], rambutan sing misuwur asalé saka [[Sumatra Lor]], utamané saka [[Binjai]] cedhak [[Medan]].<ref name="internet1"/>
Rambutan(''Nephelium sp'')kalebu tanduran [[woh]] [[hortikultural]].<ref name="internet1"/> Rambutan nduwéninduwèni jeneng liya ing Basa [[Inggris]] ya iku ''Hairy Fruit''.<ref name="internet1"/> Rambutan kalebu woh-wohan asli Indonésia.<ref name="internet1"/> Nganti saiki rambutan nyebar ing luar dhaerah kang iklimé [[tropis]], kayata [[Filipina]] lan nagara-nagara ing [[Amérika]] [[Latin]].<ref name="internet1"/> Rambutan ditemokaké uga ing dhaérah kang nduwéninduwèni [[iklim]] [[sub-tropis]].<ref name="internet1">{{id}}[http://www.warintek.ristek.go.id/pertanian/rambutan.pdf warintek.ristek.go.id](dipunundhuh tanggal 1 Mei 2011)</ref>
 
Wit rambutan dhuwuré bisa nganti 20 [[meter]] lan nduwéninduwèni ''kenopi'' kang nggrembuyeng.<ref name="internet2"/> Wit rambutan kalebu [[wit]] kang gédhé lan cendhék .<ref name="internet2"/> Kulit wit lan pangé wernané [[soklat]] [[tuwa]] lan ana putih-[[putih]] [[cilik]] ing kulite.<ref name="internet2"/> [[Godhong]] rambutan ambuné rada [[wangi]], godhongé rada lunyu lan nduwéninduwèni [[wulu]] sithik.<ref name="internet2"/> Kembang rambutan ana kang diarani [[kembang]] lanang lan kembang wédok.<ref name="internet2"/> Rambutan merlokaké [[kéwan]] kaya [[srangga]] kanggo ''penyerbukan''.<ref name="internet2"/>
[[Woh]] rambutan bentuké ''bujur'' utawa ''lonjong'' meh [[bunder]] lan ukurané kurang luwih 5 [[cm]].<ref name="internet2"/> Rambutan mateng kurang luwih 100 nganti [[130]] dina sawisé ngembang.<ref name="internet2"/>
==Nandur==
 
==Jinis==
Saka panalitén lan ''survey'' ditemokaké ana [[22]] jinis rambutan.<ref name="internet1"/> Asalé ana sing saka ''galur'' murni lan ana uga kang asil okulasi utawa nggabungaké saka rong jenisjinis galur kang béda.<ref name="internet1"/> Ciri-ciri kang mbedakaké saben jinis rambutan bisa didelok saka sifaté [[woh]] rambutan.<ref name="internet1"/> Sifat woh rambutan bisa didelok saka [[daging]] woh rambutan, akéh sithiké [[banyu]] ing woh rambutan, bentuk, werna [[kulit]], lan dawané [[rambut]] rambutan.<ref name="internet1"/> Ana [[''varietas'']] rambutan kang paling disénéngi lan nilai [[''ekonomis'']] kang rélatif dhuwur.<ref name="internet1"/>
==Rambutan Rapiah==
Rambutan [[rapiah]] wohé ora patia akéh nanging buah iki mutuné apik, kulit wohé rupané [[ijo]]-[[kuning]]-[[abang]] ora rata.<ref name="internet1"/> Rambutan rapiah rambuté arang-arang.<ref name="internet1"/> Daging woh rambutan rasané [[legi]], [[kenyal]], lan [[ngelotok]].<ref name="internet1"/> Daging wohé uga kandel lan bisa tahan nganti [[6]] [[dina]] sawisé dipetik.<ref name="internet1"/>
Rambutan jinis iki kalebu rambutan kang paling apik ing [[Indonésia]].<ref name="internet1"/> Wohé gédhé lan kulité wernané abang tuwa.<ref name="internet1"/> Rambutan iki rambuté rada kasar lan arang, rasané legi lan rada [[kecut]].<ref name="internet1"/> Asil wohé ora sakakéh woh acé lebak bulus ananging dagingé nglothok.<ref name="internet1"/>
==Rambutan Sinyonya==
Jinis rambutan iki nduwéninduwèni [[woh]] kang akéh lan disenengi utamané wong [[Tionghoa]].<ref name="internet1"/> Wit lan pang-pangé kang kuwat pas yèn diokulasi.<ref name="internet1"/> Rambutan iki werna kulité abang tuwa nganti abang anggur lan nduwéninduwèni [[rambut]] alus lan kerep utawa rapet.<ref name="internet1"/> Wohe rasané legi rada kecut, akéh banyuné lan [[''empuk'']].<ref name="internet1"/> Rambutan sinyonya kalebu rambutan kang ora nglothok.<ref name="internet1"/>
 
==Kebak Ing Guna==
63.084

besutan

Menu navigasi