Asem lisergat dhiyetilamid: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: keluwarga → kulawarga using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
Dhosis tunggal asam lisergat dietilamida kisarané watara 100-500 [[mikrogram]]. Gunggung kasebut mèh padha karo 1/10 massa sakbulir gesik.
 
Réaksi fisik ing LSD manéka variasi lan ora spèsifik. Gejala kaya mangkéné wis dilapuraké: [[konstraksi rahim]], [[hipotermia]], [[mriyang]], munggahé kadar [[gula getih]], mrinding, paningkatan [[curah jantung]], cengkreman rahang, [[perspirasi]], [[midriasis]] ([[dilatasi pupil]]), prodhuksi [[ilu]] lan [[lendhir]], suhad (rasa ora bisa turu), [[hiperefleksia]], lan [[tremor]]. Ana sapérangan indhikasi yèn LSD bisa nimbulaké kahanan fuga disosiatif ing wong-wong sing ngonsumsi sapérangan jenisjinis antidepresan tinentu kayadéné [[garam litium]] lan [[antidepresan trisiklik|trisiklik]].
 
== Rujukan ==
63.840

besutan

Menu navigasi