Menyang kontèn

Washi: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 21 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q846299 (translate me))
c (→‎top: éjaan using AWB)
[[Gambar:Washi(Sugihara_paper).JPG|thumb|Sugiharagami (salah satu jenisjinis washi)]]
[[Gambar:Chiyogami.JPG|thumb|Chiyogami]]
[[Gambar:Orizuru.jpg|thumb|Origami [[burung jenjang]] ]]
{{nihongo|'''Washi'''|和紙}} utawa '''wagami''' iku [[dluwang]] sing digawé kanthi metodhe tradhisional ing [[Jepang]]. Dibandhingaké karo dluwang prodhuksi mesin, [[serat]] jroning washi luwih dawa saéngga washi bisa digawé luwih tipis, nanging tahan suwé (ora gelis lusuh utawa suwèk).
 
Prodhuksi washi kerep ora dapat ngebaki panjaluk konsumèn saéngga dadi larang regané. Ing Jepang, washi dipigunakaké jroning manéka jenisjinis barang kerajinan lan seni kaya [[origami]], [[kaligrafi|shodō]] lan [[ukiyo-e]]. Washi uga dipigunakaké minangka hiasan jroning agama [[Shinto]], bahan patung [[Buddha]], bahan [[mèbel]], alas [[sashimi]] jroning kemasan, bahan perlengkapan turu, bahan klambi kaya [[kimono]], sarta bahan interior omah lan pelapis [[lawang]] surung. Washi dipigunakaké minangka bahan [[dhuwit dluwang]] saéngga dhuwit dluwang [[yèn]] misuwur kuwat lan ora gampang lusuh.
== Pranala jaba ==
* {{en}} [http://www.jgc.co.jp/waza/b4_washi/index.htm Washi] Foto-foto bahan lan cara gawé washi
63.857

besutan