Mirepoix

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mirepoix sing durung dimasak ing papan pemotong, kanthi tambahan bawang

A mirepoix ( /mɪərˈpwɑː/ meer-PWAH ; Prancis: [miʁ.pwa] ) minangka basis rasa sing digawe saka sayuran dadu sing dimasak — umume nganggo mentega, minyak, utawa lemak liyane - suwe suwe saya asor tanpa diwarnani utawa ora kecoklatan, minangka masak maneh, asring ditambah karo tomat tomat, nggawe campuran coklat peteng sing diarani pinçage . Iku ora sauteed utawa digunakake hard masak, amarga niat kanggo sweeten úa tinimbang caramelize wong. Iki minangka teknik masak sing wis dawa ing masakan Prancis .

Basis rasa sing padha kalebu soffritto Italia , sofrito Spanyol lan Portugis / refogado ( Lion bawang, papak lan tomat), uga jenis Turki karo tomat tempel tinimbang tomat seger saka wétan Mediterania / Balkan, ing Suppengrün Jerman (bawang, wortel lan celeriac), włoszczyzna ing basa Polen (daun bawang, wortel, oyod celery lan oyot parsley), smazhennya Ruslan / Ukraina utawa zazharka (trikatuka, wortel lan uga celery, bit utawa mrico), tritunggal suci Amerika Serikat Cajun / Creole (bawang, mrica seledri lan lonceng), uga duxelles Prancis (jamur lan asring bawang utawa bawang lan jamu, dikethok) .