Minesweeper

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Minesweeper ing Windows

Minesweeper iku sawijining dolanan komputer. Dolanan iki awujud segi papat sing kapérang dadi kothak cilik-cilik. Ing sajeroné saben kothak iku bisa ana ranjauné utawa ora. Dadi wong sing dolanan gim iki kudu nemokaké kabèh ranjau.

Cara main[besut | besut sumber]

Dolanan iki dilakoni mawa mbukak kothak ing sawijining matriks, umumé mawa klik tetikus (mouse). Menawa kothaké sing dibukak iki mèsi ranjau, sing main dadi kalah. Kothak sing isi angka iku nandhakaké cacahé ranjau saubengé. Sing main bisa klik tetikus tengen kanggo nandhani kothak ana isiné ranjau.