Milton Friedman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Milton Friedman

Milton Friedman (31 Juli 191216 November 2006) ya iku ekonom Amerika lan intelektual publik.[1] Dhèwèké mati ana ing San Francisco (California), merga gagal jantung.[1] Lair ing New York, dhèwèké iku anak pungkasan saka keluarga imigran Yahudi saka Ukraina.[1] Dhèwèké wis nymbangake pikirana ana ing babagan makro-ékonomi, mikro-ékonomi, sejarah ékonomi, lan statistik kepengacaraan kapitalisme laissez-faire.[1] Nalika taun 1976, dhèwèké oleh kanugrahan Penghargaan Hadiah Nobel ana ing babagan bidang analisis konsumsi, teori lan sejarah moneter, lan demonstrasi kompleksitas saka kebijakan kang ngenani stabilisasi".[1] ,[2] Minangka salah sji ahli ana ing babagan ékonomi kang legendaris lan ngupayakake kebebasan individu, dhèwèké wis menehi pangarruh ana ing kebijakan ékonomi Presiden Amerika Serikat, kaya Richard Nixon, Gerald Ford, lan Ronald Reagan lan uga Perdana Menteri Inggris Margaret Thatcher.[2] Ana ing bukune, kolom Majalah Newsweek, lan sawijining show televisi publik, dhèwèké ngupayakake kebebasan individu ana ing babagan ékonomi lan pulitik.[2] Pejabat-pejabat Amerika Serikat muji sumbangane kang wis njabarake marang jutaan wong ngeneni pangerten ékonomi saka pasar bebas kang kompetitif.[2] Dhèwèké uga ndelok pembaharuan pasar bebas kang nyebar ana ing komunis lan Amerika Latin.[2]

Delengen Uga[besut | besut sumber]

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (en)www.wweconlib.org
  2. ^ a b c d e (en)Nobel Laureates for 1976 at http://www.nobelprize.org, accessed 20 November 2006.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Milton_Friedman&oldid=1088532"