Milton Friedman

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Milton Friedman

Milton Friedman (31 Juli 191216 November 2006) yaiku ekonom Amerika lan intelektual publik.[1] Dheweke mati ana ing San Francisco (California), merga gagal jantung.[1] Lair ing New York, deweke kuwi anak pungkasan saka keluarga imigran Yahudi saka Ukraina.[1] Dheweke wis nymbangake pikirana ana ing babagan makro-ekonomi, mikro-ekonomi, sejarah ekonomi, lan statistik kepengacaraan kapitalisme laissez-faire.[1] Nalika taun 1976, dheweke oleh kanugrahan Penghargaan Hadiah Nobel ana ing babagan bidang analisis konsumsi, teori lan sejarah moneter, lan demonstrasi kompleksitas saka kebijakan kang ngenani stabilisasi".[1] ,[2] Minangka salah sji ahli ana ing babagan ekonomi kang legendaris lan ngupayakake kebebasan individu, dheweke wis menehi pangarruh ana ing kebijakan ekonomi Presiden Amerika Serikat, kaya Richard Nixon, Gerald Ford, lan Ronald Reagan lan uga Perdana Menteri Inggris Margaret Thatcher.[2] Ana ing bukune, kolom Majalah Newsweek, lan sawijining show televisi publik, dheweke ngupayakake kebebasan individu ana ing babagan ekonomi lan politik.[2] Pejabat-pejabat Amerika Serikat muji sumbangane kang wis njabarake marang jutaan wong ngeneni pangerten ekonomi saka pasar bebas kang kompetitif.[2] Dheweke uga ndelok pembaharuan pasar bebas kang nyebar ana ing komunis lan Amerika Latin.[2]

Delengen Uga[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (en)www.wweconlib.org
  2. ^ a b c d e (en)Nobel Laureates for 1976 at http://www.nobelprize.org, accessed 20 November 2006.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Milton_Friedman&oldid=832903"