Milford Sound

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Milford Sound

Milford Sound (Piopiotahi di Māori) yaiku sawijining panggonan plesiran kang paling misuwur ing Selandia Anyar, panggonan wisata iki dumunung ing tlatah Taman Nasional Fiordland lan Situs Warisan Donya Te Wahipounamu.[1]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Wiwitane Milford Sound disepelekaké déning penjelajah Eropa, amarga wektu kuwi wong-wonge mlebu ing wilayah iki arep ora bisa metu.[2] Kapten kapal Pelayaran kayata James Cook, kang nglewati Milford Sound, uga wedi nyedhaki lereng gunung kang bebayani, wedi kahanan angin kang nimbulake swara banter.[3]


Climate data for Milford Sound
Month Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Year
Average high °C (°F) 18.9
(66)
19.5
(67)
18
(64)
15.6
(60)
12.3
(54)
9.5
(49)
9.1
(48)
11.2
(52)
13.1
(56)
14.4
(58)
16
(61)
17.6
(64)
14,6
(58)
Average low °C (°F) 10.4
(51)
10.4
(51)
8.9
(48)
6.8
(44)
4.2
(40)
1.9
(35)
1.3
(34)
2.2
(36)
3.9
(39)
5.8
(42)
7.4
(45)
9.3
(49)
6,1
(43)
Precipitation mm (inches) 717
(28.23)
499
(19.65)
640
(25.2)
585
(23.03)
641
(25.24)
440
(17.32)
418
(16.46)
427
(16.81)
523
(20.59)
688
(27.09)
522
(20.55)
648
(25.51)
6.749
(265,71)
Source: NIWA Climate Data[4] {{{accessdate}}}

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Tour Guide: Milford Sound, New Zealand National Geographic Intelligent Travel Blog, 11 June 2010
  2. ^ TripAdvisor 2008 Travelers' Choice Destinations Award Downloadable PDF file (email address required)
  3. ^ Milford Sound, South Island, New Zealand (from the National Geographic Photo Galleries. Accessed 11 June 2010.)
  4. ^ "Climate Data". NIWA. http://www.niwascience.co.nz/edu/resources/climate/. Retrieved 2010-06-11.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Milford_Sound&oldid=832231"