Mihidana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sitabhog-Mihidana loro dadi siji

Mihidana (basa Banggala: মিহিদানা ) iku manis India saka Burdwan, Benggala Kulon, India . [1] Mihidana, diterangake minangka sepupu mikro saka Boondi tradisional, asale saka rong tembung, Mihi tegese apik, lan Dana, tegese gandum.


Makanan penutup digawe saka bubuk Kaminibhog, Gobindobhog lan beras basmati, dicampur karo glepung gram lan safron cilik kanggo warna emas. Banjur dicampur karo banyu kanthi tangan nganti warnane dadi luwih cerah. Campuran iki banjur diwutahake nganggo ladle kuningan kanthi bolongan cilik menyang pot ghee lan goreng goreng. Biji-bijian kaya nasi cilik goreng sing dicelupake dicelupake karo sirup gula lan diwiseni sawise direndhem.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Mihidana, sitabhog win sweet glory with geographical indication tag". The Times of India. Dibukak ing 17 August 2018.