Mia Khalifa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Mia Khalifa (lair ing Beirut, Beirut, 10 Fèbruari 1993; umur 26 taun) uga dikenal minangka Mia Callista punika sélébriti médhia sosial ing Amérika Sarékat turunan Libanon kang kondhang kanthi kariré dadi artis filem diwasa kang suksès lan mung cekak ing taun 2014-2015.

Lair ing Beirut saka  kulawarga turunan Libanon lan urip ing Amérika Sarékat wiwit taun 2000, Khalifa wiwit main ing filem diwasa sasi Oktober taun 2014, lan ing sasi Dhésèmber dhèwèké dadi bintang filem diwasa ing urutan nomer 1 ing situs Pornhub. Pilihan kariré wis dadi kontrovèrsi ing Timur Tengah, mligi kanggo vidio kang ngandhut tumindak sèksual nalika ngagem jilbab. Dhèwèké ninggalaké indhustri filem diwasa sawisé telung sasi lan saiki duwé proyek "kang luwih normal".[1]

Awal urip[besut | besut sumber]

Khalifa lair ing Beirut, Libanon lan dipindhah karo kulawargané menyang Amérika Sarékat ing taun 2000.[2] Dhèwèké dipindhah nang Montgomery County, Maryland minangka remaja lan ing sekolah ing SMA ing Northwest. Sawetara taun sabanjuré, dhèwèké lulus saka Universitas Texas ing El Paso kanthi gelar Bachelor of Arts ing Sajarah.[3] Dhèwèké mratèlaké yèn kulawargané iku kulawarga Katulik lan dhèwèké digedhekaké ing agama iku, sanadyan dhèwèké ora mraktèkké manèh.

Karir[besut | besut sumber]

Khalifa mlebu industri filem diwasa ing sasi Oktober 2014.[4] Dhèwèké lagi makarya ing griya dhahar cepet saji nalika dhèwèke di cedhaki déning palanggan lan nakokaké apa dhèwèké péngin makarya ing indhustri filem diwasa.[5]

Ing tanggal 28 Dhésèmber taun iku, Pornhub ngumumaké yèn Khalifa dadi artis ing urutan ka-1 ing sana jaringan kasebut,[6] ngganti Lisa Ann. Bab iki njalari tuwuhé kritik kang kuwat saka akèh wong ing Timur Tengah, amarga pilihan kariré kang dianggep ngisin-isini nagara asalé.[7]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Dan Steinberg (13 Juli 2016). "A former porn star has become one of D.C.’s loudest sports fans on social médhia". The Washington Post. Dijupuk 11 September 2016. 
  2. Laura Smith-Spark and Roba Alhenawi (January 7, 2015). "Songs and death threats for Lebanese American porn star Mia Khalifa". CNN. Dijupuk January 7, 2015. 
  3. Taylor Wofford (January 6, 2015). "Meet Mia Khalifa, the Lebanese Porn Star Who Sparked a National Controversy". Newsweek. Dijupuk January 7, 2015. 
  4. "Why porn is exploding in the Middle East". Salon. Alternet. January 15, 2015. Dijupuk January 18, 2015. 
  5. "Mia Khalifa's parents furious over porn career". Ya Libnan. January 7, 2015. Dijupuk January 19, 2015. 
  6. Adam Taylor (January 6, 2015). "The Miami porn star getting death threats from Lebanon". The Washington Post. Dijupuk January 7, 2015. 
  7. "Mia Khalifa ranked site's top adult actress". The Independent. Dijupuk January 7, 2015.