Mesjid Rao Rao

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Rao Rao
Masjid rao.jpg
Masjid Rao Rao dhèk Oktober 2008
Informasi umum
LetakRao Rao, Sungai Tarab, Tanah Datar, Sumatra Kulon, Indonésia
Afiliasi agamaIslam
Deskripsi arsitektur
Jenis arsitekturMasjid
Gaya arsitekturMinangkabau
Peletakan batu pertama1908
Tahun selesai1918
Spesifikasi
Menara1

Masjid Rao Rao ya iku masjid kuna ing Indonésia sing ngadeg ana ing Nagari Rao Rao, Kacamatan Sungai Tarab, Kabupatèn Tanah Datar, Sumatra Kulon, Indonésia.[1] Wangunaning masjid sing wujud camboraning gagrag Minangkabau lan Pèrsi iki diadegake wiwit taun 1908 kanthi panyon duk sadurungé diganti dadi sèng.[2]

Masjid iki tau rusak lantaran lindhu, kaya ing taun 1926 lan 2009 kapungkur.[3][4] Kawit diadegaké, masjid iki durung tau dipulihaké. Pamulihan sing tau ana namung panglempengan menara sing miring ing taun 1975 lan panganyaran kabèh tègel lawas watara taun 1990.[5]

Nganti sapréné, saliyané dienggo sembahyangan kaum Islam, masjid iki uga dadi papan pamulangan agama. Kala biyèn, masjid iki uga tau dadi papan parancangan siyasat nglurug panjajah Walanda.[3][1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]