Mesin cuci

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Mesin cuci inggih punika piranti arupi mesin ingkang kanggé ngumbah utawa masuh rasukan, kathok, lan sandhangan sanèsipun.

Sajarah Mesin Cuci[besut | besut sumber]

Dèrèng kathah ingkang mangertos sajarahipun mesin cuci, ingkang cetha prototype mesin cuci sampun wonten ing taun 1848, rikala semanten mesin cuci taksih ngagem manungsa kangge muter pedallipun. inggih punika panemuan saking James King taun 1851 saha Hamilton Smith taun 1858. prototype ingkang sapisan ngangge tenaga elektrik ditepangaken saha dipatenaken déning John Alva Fisher saking Amerika Serikat. mesin cuci punika taksih nganggé pedhal ingkang dipundamel saking kayu ingkang gerakipun elektrik kangge muter 4 mesin ingkang giles rasukan gantosipun tangan. Ing jaman sapunika rodha panggiles kasebat dipungantos nganggé mesin ingkang di transmisiken V belt saha rodha gigi.

Pirsani ugi[besut | besut sumber]

Rferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mesin_cuci&oldid=1089420"