Mesin cuci

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Mesin cuci inggih punika piranti arupi mesin ingkang kanggé ngumbah utawa masuh rasukan, kathok, lan sandhangan sanèsipun.

Sajarah Mesin Cuci[sunting | Sunting sumber]

Dèrèng kathah ingkang mangertos sajarahipun mesin cuci, ingkang cetha prototype mesin cuci sampun wonten ing taun 1848, rikala semanten mesin cuci taksih ngagem manungsa kangge muter pedallipun. inggih menika panemuan saking James King taun 1851 saha Hamilton Smith taun 1858. prototype ingkang sapisan ngangge tenaga elektrik ditepangaken saha dipatenaken dening John Alva Fisher saking Amerika Serikat. mesin cuci menika taksih nganggé pedhal ingkang dipundamel saking kayu ingkang gerakipun elektrik kangge muter 4 mesin ingkang giles rasukan gantosipun tangan. Ing jaman samenika rodha panggiles kasebat dipungantos nganggé mesin ingkang di transmisiken V belt saha rodha gigi.

Pirsani ugi[sunting | Sunting sumber]

Rferènsi[sunting | Sunting sumber]

Pranala njawi[sunting | Sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mesin_cuci&oldid=879333"