Menyang kontèn

Menudo godhog

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menudo
Filipino Menudo
Jeneng liyanéginamay (Cebuano)
Panggonan asalPhilippines
Tlatah utawa prajaLuzon, Visayas islands
Hawa ajanganHot
Woworan pokokpork, liver (pork or beef), carrots, potatoes, tomato sauce
VariasiAddition of raisins, hotdogs
Panganan sairibafritada, kaldereta, hardinera
Buku masakan: Menudo  Médhia: Menudo

Menudo, uga dikenal minangka ginamay ( Cebuano : "[disigar] potongan cilik"), yaiku rebus tradisional saka Filipina sing digawe daging babi lan irisan ati ing saos tomat nganggo wortel lan kentang . [1] Boten kados ing Mexican sajian saka jeneng sing padha, iku ora nganggo babat utawa chili sauce abang. [2] Piring kasebut digawe nganggo papak, bawang, tomat, daging babi, ati (daging babi utawa daging sapi), kentang diced, kismis, wortel diced, mrica lada ijo, kecap, cuka utawa calamansi, lan saos tomat, lan dibumboni uyah lan mrico .

[3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Lee, Glaiza (17 October 2009). "What's cooking in Bataan?". Manila Bulletin. Dibukak ing 12 March 2010.
  2. "Pork Menudo Recipe". Pinoy Recipe at iba pa. Dibukak ing 22 May 2016.
  3. Zibart, Eve (8 September 2000). "FARE MINDED; Sam's II: Philippine Soul Food". The Washington Post. Dibukak ing 12 March 2010.[pranala mati permanèn]