Memedi luwe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sajen acara memedi luwe 7 sasi ing Singapura.

Memedi keluwen minangka konsep ing Buddhisme Tionghoa, agama tradisional Tionghoa, Buddha Vietnam, lan agama tradisional Vietnam sing makili makhluk sing didhukung dening kabutuhan emosi sing kuat kanthi cara kewan. Istilah 餓鬼 èguǐ lan quỷ đói, nduweni makna "memedi luwe", yaiku terjemahan saka basa Cina lan Vietnam saka istilah preta ing agama Buddha. "Memedi luwe" duwe peran ing Buddhisme Tionghoa, Buddha Vietnam lan Taoisme uga ing agama rakyat Tionghoa lan agama rakyat Vietnam. Istilah kasebut ora bakal dibingungake karo istilah umum "hantu" utawa kutukan, 鬼 guǐ (yaiku bekas ruh leluhur sing wis tilar donya). Pangertosan yaiku yen kabeh wong dadi memedi biasa nalika mati,[1] banjur alon-alon bakal lemes lan pungkasane mati kaping pindho.[2][3][4] Bocah-bocah memedi sing keluwen, minangka kasus sing luwih luar biasa, lan mung kedadeyan ing kahanan sing ora apik banget, kayata kabeh kulawarga tiwas utawa nalika kulawarga ora ana maneh ngurmati para leluhure.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Venerable Yin-shun. The Way to Buddhahood. Massachusetts: Wisdom Publications: 1998.
  2. "目次:冥報記白話". www.bfnn.org.
  3. Eberhard, Stephen F. The Ghost Festival in Medieval China. New Jersey: Princeton University Press: 1988.
  4. "Những điều đặc biệt trong tết trung nguyên của người Đài Loan". bestour.com.vn.