Melungtse

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gunung Gauri Sankar sisih kiwa kaliyan Gunung Melungtse sisih tengen, dipunpundhut fotonipun tanggal 12 November 2003

Melungtse (Standard Tibet: Jobo Garu, Cina:乔格茹峰, pinyin: Qiáogérú Feng, ejaan basa inggris sanèsipun: Menlungtse) inggih punika minangka gunung ingkang paling inggil wonten ing Himal Rolwaling, Himalaya. Gunung punika inggilipun 7181 mèter.[1]

Papanipun Melungtse[besut | besut sumber]

Melungtse papanipun manggèn wonten ing nepal utawi wonten ing watesanipun China. Melungtse manggèn wonten ing kirang langkung 40 kilomèter sisih kilenipun Gunung Everest

Paminggahan[besut | besut sumber]

  • nalika wulan oktober 1982 dipunminggahi dneing Bill Denz
  • nalika taun 1987 kaliyan 1988 Chris Bonington mandhégani kalih èkspèdhisi, saged minggah wonten ing pucuk gunung sisih kilèn kaliyan Andy Fanshawe, Alan HInkes.
  • nalika taun 1990, paminggah gunung nyobi minggahi gunung Melungtse sisih wétan nanging boten saged dumugi pucuk gunung.
  • nalika taun 1992 déning Slovenia Marko Prezelj kaliyan Andrej Stremfelj
Gunung Melungtse dipunpundhut fotonipun tanggal taun 1994

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1](dipunundhuh tanggal 10 Oktober 2012)