Meggy Z

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Meggy Z
Meggy z 1 150.jpg
Meggy Z
LairMeggy Zakaria
PakaryanAktor, penyanyi
Taun aktif1968 - 2009

Meggy Zakaria (lair ing Jakarta, 24 Agustus 1945 – pati ing Dhépok, Jawa Barat, 21 Oktober 2009 ing umur 64 taun).[1] Meggy Z punika salah setunggaling penyanyi dhangdhut.[1] Kajawi nyanyi dhangdhut, Meggy Z punika ugi salah setunggaling aktor.[1] Meggy Z misuwur dados penyanyi dhangdhut uga juru main sinétron saha filem layar lebar.[1] Meggy Z wiwit nyanyi dhangdhut nalika taun 1968.[1] Nanging ngantos taun 1980-an namanipun kirang misuwur.[1] Wiwit taun 1981 Meggy Z wiwit ndamel lagu.[1] Namanipun Meggy Z wiwit misuwur nalika nyanyekaken lagu ingkang dipundamel Obbie Mesakh.[1] Lagu punika gadhah irah-irahan Lebih Baik Sakit Gigi.[1] Wonten ing ajang Anugerah Dangdut TPI 1997, Meggy naté pikantuk penghargaan dados Penyanyi Rekaman Dangdut Terbaik.[1] Sasampunipun satunggal taun saking punika, lagu kanthi irah-irah-irahan Benang Biru dados lagu Dangdut paling saé wonten ing lomba Anugerah Dangdut TPI 1998.[1] Meggy Z ugi dados penyanti lanang favorit wonten ing lomba Anugerah Dangdut TPI nalika taun 2002.[1] Meggy Z naté akting wonten ing sinétron BULAN BERKACA,JADI POCONG, saha DUK DUK MONG.[1] Meggy nikah kaliyan Zainabun nalika taun 1970.[1]

Meggy Z tilar donya amargi gerah lelara jantung.[2] Meggy Z séda wonten Griya Sakit Margonda, Dhépok nalika jam 23.30 WIB.[2] Miturut kluwarganipun Meggy, Meggy punika pancen sampun dangu gerahipun.[2] Meggy Z dipunsarekaken wonten ing TPU Cilangkap.[1] Lagunipun Meggy Z ingkang irah-irahanipun Jatuh Bangun naté dipunyayekaken kaliyan Kristina saha grup band ingkang misuwur ing Indonésia inggih punika Tiket. Sasampunipun séda, Tiket ugi ngaransemen musik rock kanthi lagunipun Meggy Z.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 23 September 2011)
  2. a b c hot.detik.com(dipunundhuh tanggal 23 September 2011)