Mbah Gotho

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mbah Gotho
LairSaparman Sodimejo
(1870-12-31)31 Dhésèmber 1870 (klaim)
Nèderlan Jawa Tengah, Hindia Belanda
Pati30 April 2017
(umur &&&&&&&&&&&&0146.&&&&&0146 taun, &&&&&&&&&&&&0120.&&&&&0120 dina)
Indonésia Sragen, Jawa Tengah, Indonésia
BangsaIndonésia Indonésia
Kondhang ingKlaim sebagai orang tertua yang masih hidup
Anak5
Wong tuwaSetrodikromo dan Saliyem

Saparman Sodimejo,[2][3] limrahipun dikenal kanthi asma Mbah Gotho (lair 31 Dhésèmber 1870 – pati 30 April 2017 ing umur 146 taun) inggih punika tiyang saking Indonesia ingkang kasebat minangka tiyang paling sepuh sadonya. Ing wulan Mèi 2010, ariwarta Solopos nglaporaken bilih juru sensus taun punika sampun nyathet, ambal warsanipun Mbah Gotho salajengipun inggih punika satus sekawan dasa kalih taun,[4] ingkang ateges, yuswanipun Mbah Gotho sangalas taun langkung sepuh tinimbang tiyang paling sepuh ingkang kacathet kanthi resmi, Jeanne Calment, séda nalika taun 1997.[2][3] Mbah Gotho punika pandhemen ses utawi rokok dumugi sédanipun. Piyambakipun gesang langkung dangu tinimbang sedasa sedhèrèk kandhungipun, sekawan sémahipun, lan gangsal putranipun.[5] Kaca Liputan 6 nglaporaken bilih yuswa Mbah Gotho punika udakara satus patang dasa taun, piyambakipun mboten saget èmut tanggal lairipun, nanging mratélakaken wontenipun pembangunan satunggalipun pabrik gula ingkang dumunung wonten Sragen ing taun 1880.[6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. DINDA LEO LISTY (1 May 2017). "Doa Umat Islam dan Kristen untuk Arwah Mbah Gotho". Tempo. 
  2. a b Taufiq Sidik Prakoso (25 Agustus 2014). "Inilah Mbah Gotho, Manusia Tertua Asal Sragen yang Kini Berusia 144 Tahun". Solopos. Surakarta, Indonésia: Aksara Solopos. 
  3. a b Abrori, Fajar (24 Agustus 2016). "Kini Berusia 146 Tahun, Apa Rahasia Panjang Umur Mbah Gotho?". Liputan 6 (Jakarta: SCTV). 
  4. trh (20 Mèi 2010). "Sodimejo, Manusia tertua di Sragen". Solopos. Surakarta, Indonésia: Aksara Solopos.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  5. "'Oldest human' dies in Indonésia 'aged 146'". BBC News (ing basa bahasa Inggris). 1 Mèi 2017.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  6. AIS (24 Mèi 2010). "Kakek Berusia 140 Tahun Juga Ada di Sragen". Liputan 6 (Jakarta: SCTV).  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)