Mazda5

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mazda Premacy
2012 Mazda5 Sport -- 03-09-2011.jpg
Prodhusèn Mazda
Mangsa sajroning produksi 1999-2015
Modhèl sakdurungé Mazda Capella wagon
Klas MPV

Mazda Premacy/Mazda5 ya iku MPV kompak kang diprodhuksi déning Mazda wiwit 1999. Generasi sepisanan Premacy diprodhuksi ing Jepang lan diekspor ing Éropah lan Asia.

Generasi kapindho ing sajabane Jepang didol kanthi jeneng Mazda5.

Generasi kaping pindho (2005–2010)[besut | besut sumber]

Generasi kedua
Mazda5 front 20100923.jpg
Uga kasebut Mazda5
Ford i-MAX
Mangsa sajroning produksi 2005–2010
Perakitan Hiroshima, Japan (Hiroshima Plant)
Taiwan (Ford Lio Ho)
Wangun rangka Compact MPV
Layout FF layout
Platform Mazda BK platform (Ford C1 platform)
Mesin 1.8 L MZR I4
2.0 L MZR I4
2.3 L MZR I4
2.0 L MZ-CD Diesel I4
Transmisi 4-speed/5-speed automatic
5-speed/6-speed manual
Let sumbu rodha 2,750 mm (108 in)
Dawa 4,610 mm (181.5 in)
4,505 mm (177.4 in) Japan
4,554 mm (179.3 in) JDM S:
Amba 1,755 mm (69.1 in)
Dhuwur 1,631 mm (64.2 in)
1,665 mm (65.6 in)Japan/Europe
Bobot kothong 1,470–1,610 kg (3,241–3,549 lb)
Mobil sajinis Mazda3
Ford Focus (Euro Mk.2)
Ford Focus C-MAX
Volvo S40

Generasi kaping telu (2010–2015)[besut | besut sumber]

Third generation
2012 Mazda5 Sport -- 02-28-2011.jpg
Uga kasebut Mazda5
Nissan Lafesta Highway Star
Mangsa sajroning produksi 2010–2015
Perakitan Hiroshima, Japan (Hiroshima Plant)
Taiwan (Ford Lio Ho)[1]
Wangun rangka Compact MPV
Layout FF layout
Platform Mazda CW platform
Mesin 1.8 L MZR I4
2.0 L MZR I4
2.0 L SKYACTIV-G (PE-VPS) I4
2.5 L MZR I4
Transmisi 6-speed manual
5-speed automatic
6-speed automatic
Let sumbu rodha 2,751 mm (108.3 in)
Dawa 4,585 mm (180.5 in)
Amba 1,750 mm (68.9 in)
Dhuwur 1,615 mm (63.6 in)
Bobot kothong 1,470–1,568 kg (3,241–3,457 lb)

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Mazda Cithakan:Ford