Mazda5

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mazda Premacy
2012 Mazda5 Sport -- 03-09-2011.jpg
ProdhusènMazda
Mangsa sajroning produksi1999-2015
Modhèl sakdurungéMazda Capella wagon
KlasMPV

Mazda Premacy/Mazda5 ya iku MPV kompak kang diprodhuksi déning Mazda wiwit 1999. Generasi sepisanan Premacy diprodhuksi ing Jepang lan diekspor ing Éropah lan Asia.

Generasi kapindho ing sajabane Jepang didol kanthi jeneng Mazda5.

Generasi kaping pindho (2005–2010)[besut | besut sumber]

Generasi kedua
Mazda5 front 20100923.jpg
Uga kasebutMazda5
Ford i-MAX
Mangsa sajroning produksi2005–2010
PerakitanHiroshima, Japan (Hiroshima Plant)
Taiwan (Ford Lio Ho)
Wangun rangkaCompact MPV
LayoutFF layout
PlatformMazda BK platform (Ford C1 platform)
Mesin1.8 L MZR I4
2.0 L MZR I4
2.3 L MZR I4
2.0 L MZ-CD Diesel I4
Transmisi4-speed/5-speed automatic
5-speed/6-speed manual
Let sumbu rodha2,750 mm (108 in)
Dawa4,610 mm (181.5 in)
4,505 mm (177.4 in) Japan
4,554 mm (179.3 in) JDM S:
Amba1,755 mm (69.1 in)
Dhuwur1,631 mm (64.2 in)
1,665 mm (65.6 in)Japan/Europe
Bobot kothong1,470–1,610 kg (3,241–3,549 lb)
Mobil sajinisMazda3
Ford Focus (Euro Mk.2)
Ford Focus C-MAX
Volvo S40

Generasi kaping telu (2010–2015)[besut | besut sumber]

Third generation
2012 Mazda5 Sport -- 02-28-2011.jpg
Uga kasebutMazda5
Nissan Lafesta Highway Star
Mangsa sajroning produksi2010–2015
PerakitanHiroshima, Japan (Hiroshima Plant)
Taiwan (Ford Lio Ho)[1]
Wangun rangkaCompact MPV
LayoutFF layout
PlatformMazda CW platform
Mesin1.8 L MZR I4
2.0 L MZR I4
2.0 L SKYACTIV-G (PE-VPS) I4
2.5 L MZR I4
Transmisi6-speed manual
5-speed automatic
6-speed automatic
Let sumbu rodha2,751 mm (108.3 in)
Dawa4,585 mm (180.5 in)
Amba1,750 mm (68.9 in)
Dhuwur1,615 mm (63.6 in)
Bobot kothong1,470–1,568 kg (3,241–3,457 lb)

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Mazda Cithakan:Ford