Material Girls

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Material Girls
MaterialGirlsFilm.jpg
Theatrical release poster
Disutradarani Martha Coolidge
Diprodhuseri Milton Kim
Tim Wesley
Mark Morgan
Guy Oseary
Hilary Duff
Haylie Duff[1]
Susan Duff
Eva LaRue
David Faigenblum
Ditulis déning John Quaintance
Jessica O'Toole
Amy Rardin
Dibintangi Hilary Duff
Haylie Duff
Anjelica Huston
Lukas Haas
Maria Conchita Alonzo
Brent Spiner
Dimusiki Jennie Muskett
Sinématografi Johnny E. Jensen
Dibesut déning Steven Cohen
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Metro-Goldwyn-Mayer
Tanggal metu
  • Agustus 18, 2006 (2006-08-18)
Suwéné
97 minutes
Nagara United States
Basa Inggris
Rantaman $15 million
Kalarisan $16,907,725

Material Girls inggih punika filem kumedhi saking Amérika Sarékat ingkang dipundamel déning Patriot Pictures lan Maverick Films ing taun 2006. Filem punika dipunsutradarani Martha Coolidge, dhedhasar skénario anggitanipun John Quaintance, Jessica O'Toole, lan Amy Rardin, dipunangkat saking novèl anggitanipun Jane Austen, dibabar taun 1811 asesirah Sense and Sensibility, kanthi mundhut latar cariyos wonten Los Angeles. Ingkang maragani filem punika antawisipun Hilary, Haylie Duff, Anjelica Huston, Lukas Haas, Maria Conchita Alonzo, lan Brent Spiner.[2]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Surya 31 Maret 2006, AndPop.com nglaporaken bilih Lukas Haas mboten ngajeng-ajeng filem punika badhé kababar. Pratélan punika dipunngendikakaken nalika 5 April ing artikel ingkang dipunmot wonten The Ryersonian. Haas tuhu getun dhumateng filem punika. Piyambakipun sampun ngupados nyadé filem punika kawit dangu, nanging mboten pikantuk kasil.[3] Surya 6 April, Box Office Mojo ngedalaken pawartos bilih MGM badhé numbas hak pangeduman Material Girls lan badhé mbabar ing surya 25 Agustus (dipunlih surya 18 Agustus). Ing surya 2 Mèi, Martha Coolidge nglaporaken bilih filem punika badhé dipunputer wonten 2,000 gedhong biyoskup.[4]

Material Girls pungkasanipun dipunbabar sesarengan lumantar sèwu gangsal atus gedhong biyoskup ing Amérika Sarékat, lan nglenggahi wonten urutan kaping sanga, nalika pambabaran Setu ndalu, miturut cathetan saking box office, kanthi kasil ngempalaken arta US$4.62 yuta salaminipun tigang dinten pambabaran.[5] DVD Material Girls dipunbabar ing surya 12 Dhésèmber 2006 wonten Amérika Sarékat déning 20th Century Fox ing sangandhapipun MGM Home Entertainment. Filem punika ngandhut kalih piringan DVD ingkang nyuguhaken music video Hilary Duff "Play with Fire". Ing Inggris, filem punika kababar surya 2 Maret 2007. Wondéné gunggung arta ingkang katampi inggih punika $16,847,695.[6]

Éwasemanten, filem punika mboten patos dipunremeni kaliyan para pamirsa lan juru kritik, kados ingkang kalaporaken déning Rotten Tomatoes ingkang nyebataken bilih Material Girls namung pikantuk biji 46 saking 100, saèstu nguciwani salaminipun dasawarsa 2000-an, kanthi prosèntase pandhemen 4%,[7] lan 17% déning Metacritic.[8]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Material Girls Official website". December 30, 2007. Diarsip saka sing asli ing January 13, 2008. 
  2. Mike Bell (2006-01-10). "CANOE-JAM! Music-Artists-Duff, Hilary: Exclusive interview with Hilary Duff". Jam.canoe.ca. Dijupuk 2012-12-04. 
  3. [1] Archived November 4, 2006, at the Wayback Machine.
  4. MarthaCoolidge.com[pranala mati]
  5. "Box Office Estimates Report for August 18-20, 2006". Box Office Prophets. 2006-08-20. Dijupuk 2012-12-04. 
  6. Box Office Mojo. "Material Girls". Dijupuk 2007-12-02. 
  7. "Material Girls Movie Reviews, Pictures". Rotten Tomatoes. Dijupuk 2012-12-04. 
  8. "Material Girls (2006): Reviews". Metacritic.com. 2010-07-17. Dijupuk 2012-12-04. 


Pranala njawi[besut | besut sumber]