Matèri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Molekul DNA minangka conto matèri kang kasusun saka atom lan molekul.

Matèri iku saben objèk utawa bahan kang mbutuhaké ruwang, kang gunggungé diukur déning sawijining sifat kang disebut massa.[1] Sacara umum matèri bisa uga didhèfinisikaké minangka sawijining barang kang duwé massa lan manggoni volume[2].

Matèri kasusun saka molekul-molekul, lan molekul uga kasusun saka atom-atom[3]. Matèri umumé bisa ditemoni jroning papat fase kang béda, ya iku padhet, cuwèran, gas, lan plasma (wujud dat). Senajan mangkono, ana uga fase matèri kang liya, kayadéné kondhènsat Bose-Einstein.

Reférènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Petrucci, R.H. (1987). Kimia Dasar. Prinsip dan Terapan Modern. diterjemahkan oleh S. Achmadi (Edisi ke-4, Jilid 1 ed.). Jakarta: Erlangga. 
  2. ^ Mongillo, John, (2007), Nanotechnology 101, Greenwood Publishing Group, ISBN 978-0-313-33880-9.
  3. ^ Davies, Paul, (1992), The new physics, Cambridge University Press, ISBN 978-0-521-43831-5.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Matèri&oldid=967500"