Masya lan Bruwang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Masya lan Bruwang ya iku filem seri animasi kang diprodhuksi déning nagara Rusia. Film iki ceritane saka dongèng kanthi irah-irahan Masha and the Bear. Serial iki digawé dening Oleg Kuzovkov ing taun 2009 kanthi tanggal rilis 7 Januari. Sing produksi lan didistribusiake ya iku Animacord Animation Studios. Masha digambarke minangka sawijining bocah wadon kang aktif, grapyak, nyanak, sumeh, lan angèl kandanane. Dhèwèké manggon ana ing tengah hutan karo kéwan kang dadi tetanggane ya iku babi, asu, wedhus, kang kerep diajak dolanan nanging padha ora gelem. Mangka yén Masya metu saka ngomah, kéwan-kewane padha delik ing kandhange dhéwé-dhéwé. Mishka, aran beruang sing dadi kancane Masha iku minangka beruang kang sabar, lan asih banget karo Masya. Nanging Masha iku bocah kang nakal lan seneng gawé atine Mishka (Bruwang) mangkel.

Pambegan[besut | besut sumber]

Masya: Bocah wadon umur 3 taun kang lucu, konyol. Omahe ana ing stasiun kereta api Trans-Siberia kang ngarah ing omahé beruang. Masha bocah kang lugu, polos, ning uga duwé jiwa penolong kang gedhé. Masha asih banget marang Misha.

Mishka: Beruang coklat kang duwé awak gedhé, pensiunan saka sirkus lan milih urip damai ing hutan nanging uripé ora bisa tentrem nalika Masha teka ning uripé Mishka. Pagawéane saiki ngopeni kebun wortel, buah, lan sayuran.

Tangga teparone beruang: kelinci, asu alas (serigala), bajing, landak lan sapanunggalane. Sing kelinci senengane nyolongi wortele beruang, sing srenggala senengane ngincer isi kulkase beruang.

Dishka: Minangka beruang wadon kang dadi incerane Mishka. racaké senengane gawa payung utawa keranjang kanggo metik buwah-buwahan.

Dasha: Minangka sepupune Masha kang nganggo kacamata biru lan rok oranye.

Panda: Minangka dulure Mishka saka Cina kang nalika dolan ing omahé Beruang malah dijaili Masha.

Penguin: Dulure Masya kang omahe ing Antartika