Masjid Sholihin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Sholihin
Masjid Sholihin Surakarta.jpg
Masjid Sholihin dari seberang jalan
Informasi umum
LetakSurakarta, Jawa Tengah, Indonésia
Afiliasi agamaIslam
Deskripsi arsitektur
Jenis arsitekturMasjid
Tahun selesai1954

Masjid Sholihin iku sawijining masjid sing mapan ing Kutha Surakarta. Masjid iki diadegaké ing taun 1954 lan dumunung ing pojok dalan Gajah Mada lan dalan Raden Mas Said.

Ing sajeroning masjid iki ana sawijining prasasti sing tinulis sajeroning aksara Hanacaraka lan basa Jawa sarta prasasti sing dijarwakaké sajeroning basa Indonésia ngenani pewakafan lemah kanggo masjid iki ing taun 1954.

Gladri[besut | besut sumber]


Cithakan:Solo-stub