Masjid Agung Jamik Singaraja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Agung Jamik Singaraja

Masjid Agung Jamik Singaraja iku sawijining masjid historis sing dunungé ana ing Dalan Imam Bonjol, kalurahan Kampung Kajanan, Kabupatèn Bulèlèng, Bali, Indonésia. Miturut candrasengkala sing naté tinemu, masjid iki diadegaké ing taun 1654 Masehi[1]. Masjid iki dadi kebanggaan masarakat Singaraja, amarga dadi seksi mlebuné Agama Islam ing Pulo Bali.

Masjid kuna kang ana ing Jalan Hasanudin, Kalurahan Kampung Kajanan, Singara iki jumbuh karo jenengé kagolong masjid tertua ing Pulo Bali. Mitirit Candrasengkala kang wés tau tinemu, masjid iki dibangun ing taun 1654 M.[1] Masjid iki dadi kebanggaané masarakat Singaraja, Amerga aji sajarahé dadi saksi mlebuné agama Islam ing Pulau Dewata.[1] Nganti saiki warga terus ngupaya njaga keasliané yasan mau. Telu lawang isih kétok ukiran ornamèn khas Bali. Témboké asalé saka kapur kang dicampur wewatunan.[1] Sanajan pérangan yasan uwés direnovasi kanti témbok saka kapur lan jagak tanpa beton, nanging ornamen Bali tetep kajaga kanti apik.[1]

Sajarah umat muslim ing Bali ninggal jejak kang isih lekang nganti saiki.[2] Saliyané Al-Quran kuna tulisan tangan keturunan Raja Buleleng Panji Sakti VI kang mlebu Islam, Ing Singaraja, Buleleng jebulé duwé masjid kuna pertama ing Pulo Bali.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]