Masak ing njaba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Oven sing digawe saka bahan sing ditemokake
Barkas:CampCooking.jpg
Masak ing njobo nggunakake watu sing digawe panas
Kompor portabel kartrid gas

Ngolah ing njaba iku beda karo masak ing pawon, bedane sing paling jelas yaiku kurang saka area pawon sing gampang ditemtokake. Akibate, kemping lan backpacker wis ngembangake teknik lan peralatan khusus kanggo nyiyapake panganan ing lingkungan njobo. Teknik kasebut kanthi tradhisional digandhengake karo budaya nomad kayata Berber ing Afrika Lor, Beduins Arab, India Plains lan pionir Amerika Utara, lan wis digawa lan diresiki ing jaman saiki kanggo digunakake sajrone plancongan ing njobo rekreasi. Saiki, akeh gaweyan njaga lan ngembangake tradhisi masak njobo ing negara-negara Kulon sing ditindakake dening gerakan Pramuka lan para pendidik ara-ara samun kayata Sekolah Kepemimpinan Luar Negeri Nasional lan Outward Bound, uga para panulis lan juru masak sing ana gandhengane karo komunitas njaba. .

"Snags" Australia ( sosis gaya Inggris) masak ing geni
Konveksi panas ing kompor hobo (skema)
Masak ing njobo nganggo pot lan peralatan liyane
Potjie wesi cor ing geni, padha banget karo oven Walanda
Masak ruangan nggunakake Tajine

Rig masak[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]