Terang bulan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Martabak manis)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Terang Bulan gedhe

Terang Bulan (uga dikenal 'Bright moon cake' ing Basa Inggris),[1] utawa Martabak manis ('Turnover Pancake' ing Basa Inggris),[2] Apam BalikApam Pulau Pinang,[2] Kue Bandung (ing Semarang lan sakupengané), Kuih Haji (ing papan tinamtu), Min Chiang Kueh, Hok Lo Pan,[1] Ban Jian Kuih utawa Chin Loong Pau iku tipe kuwé dhadhar sing lumrah ing Southeast Asia utawa Asia Kidul.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Martabak Manis Alias Kue Terang Bulan" (ing basa Indonesian). Femina. Dijupuk 16 May 2015. 
  2. a b "Deliciously Unique Pancakes...". The Malaysia Pancake Co. Dijupuk 18 August 2013. 
  3. Malaysia, Singapore & Brunei. Lonely Planet. 2010. kk. 119–. ISBN 978-1-74104-887-2. Dijupuk 18 August 2013.