Martabak manis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Martabak manis (uga dikenal 'Turnover Pancake' ing Basa Inggris)[1] utawa Apam BalikTerang Bulan,[2] Apam Pulau Pinang,[1]Kue Bandung(ing Semarang lan sakupengané), Kuih Haji (ing papan tinamtu), Min Chiang Kueh, Hok Lo Pan,[2] Ban Jian Kuih utawa Chin Loong Pau iku tipe kuwé dhadhar sing lumrah ing Southeast Asia utawa Asia Kidul. Apam Balik is usually sold at specialist roadside stalls throughout Brunei, Indonesia, Singapore and Malaysia.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Deliciously Unique Pancakes...". The Malaysia Pancake Co. Dijupuk 18 August 2013. 
  2. a b "Martabak Manis Alias Kue Terang Bulan" (ing basa Indonesian). Femina. Dijupuk 16 May 2015. 
  3. Malaysia, Singapore & Brunei. Lonely Planet. 2010. kk. 119–. ISBN 978-1-74104-887-2. Dijupuk 18 August 2013.