Marouf al-Bakhit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Marouf al-Bakhit
Mahamantri Yordania
Wiwit linggih
1 Fèbruari 2011
Ratu Abdullah II
Kang ndhisiki Samir Rifai
Linggih
27 November 2005 – 25 November 2007
Ratu Abdullah II
Kang ndhisiki Adnan Badran
Kang nggantèni Nader al-Dahabi
Rerincèn dhiri
Lair 1947 (age 70–71)
Parté pulitik Independen
Almamater Universitas Yordania
University of Southern California
King's College London
Agama Islam Sunni

Dr. Marouf Suleiman al-Bakhit (Arab: معروف البخيت‎‎, miyos taun 1947) punika Mahamantri Yordania sapunika. Panjenenganipun naté njabat minangka Mahamantri wiwit 27 November 2005 dumugi 25 November 2007. Panjenenganipun sadèrèngèipun punika dhuta besar Yordania ing Israèl. Panjenenganipun dipunpatah minangka Mahamantri déning Raja Abdullah II kirang saking 3 minggu sasampunipun pangeboman Amman 2005, prioritas utami Bakhit inggih punika kanggé njagi kaamanan lan stabilitas ing Yordania. Panjenenganipun dipunpatah malih minangka Perdhana Mantri tanggal 1 Fèbruari 2011 akibat dhémonstrasi pinten-pinten minggu.[1]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Jordan's Royal Palace says king sacks government in wake of street protests". The Associated Press. 01 February 2011. Dijupuk 01 February 2011.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
Adnan Badran
Mahamantri Yordania
2005–2007
Diganti déning:
Nader al-Dahabi
Sing mengku  sadurungé:
Samir Rifai
Mahamantri Yordania
2011–saiki
Isih njabat