Marouf al-Bakhit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Marouf al-Bakhit
Perdhana Mentri Yordania
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
1 Februari 2011
Ratu Abdullah II
Kadhisiki Samir Rifai
Lungguh
27 November 2005 – 25 November 2007
Ratu Abdullah II
Kadhisiki Adnan Badran
Kagantèni Nader al-Dahabi
Rerincèn priangga
Lair 1947 (age 68–69)
Parté pulitik Independen
Almamater Universitas Yordania
University of Southern California
King's College London
Agama Islam Sunni

Dr. Marouf Suleiman al-Bakhit (Basa Arab: معروف البخيت‎, miyos taun 1947) punika Perdhana Mentri Yordania sapunika. Panjenenganipun naté njabat minangka Perdhana mentri wiwit 27 November 2005 dumugi 25 November 2007. Panjenenganipun sadèrèngèipun punika dhuta besar Yordania ing Israèl. Panjenenganipun dipunpatah minangka Perdhana Mentri déning Raja Abdullah II kirang saking 3 minggu sasampunipun pangeboman Amman 2005, prioritas utami Bakhit inggih punika kanggé njagi kaamanan lan stabilitas ing Yordania. Panjenenganipun dipunpatah malih minangka Perdhana Mentri tanggal 1 Februari 2011 akibat dhémonstrasi pinten-pinten minggu.[1]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Jordan's Royal Palace says king sacks government in wake of street protests". The Associated Press. 01 February 2011. Retrieved 01 February 2011.  Check date values in: |access-date=, |date= (help)
Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
Adnan Badran
Perdhana Mentri Yordania
2005–2007
Diganti déning:
Nader al-Dahabi
Sing mengku  sadurungé:
Samir Rifai
Perdhana Mentri Yordania
2011–saiki
Isih njabat
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Marouf_al-Bakhit&oldid=1060755"