Marinus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Marino als steinhauer.png

Santo Marinus punika pamadeg républik paling sepuh ing donya, San Marino nalika taun 301. Miturut tradhisi panjenenganipun punika satunggiling pandhé wesi ingkang asalipun saking pulo Rab ing wilahan sanès Laut Adriatik.

Sasanèsipun puniku Marinus punika nami saking kalih Paus Gréja Katulik Roma:

  1. Paus Marinus I utawi Paus Martinus II (882-884)
  2. Paus Marinus II utawi Paus Martinus III (942-946)

Ugi pirsani[besut | besut sumber]


Disambig variants icon.svg
Puniki kaca disambiguasi nami tiyang (ingkang sok dipunginaaken kanggé nami papan panggénan) — satunggiling bantuan navigasi kanggé ngarahaken Penjenengan tumuju dhumateng artikel ingkang leres, ing antawisipun sapérangan tiyang ingkang kagungan nami ingkang sami. Menawi Panjenengan dumugi kaca puniki langkung pranala saking artikel sanès, wonten saénipun Panjengengan wangsul dhumateng artikel kasebat lan ngleresaken pranalanipun supados langsung tumuju dhumateng artikel tiyang ingkang leres.