Maribeth

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Maribeth
Maribeth
Latar wuri
Jeneng lair Maribeth Pascua
Lair (1972-01-14) Januari 14, 1972 (umur 49)
Filipina Bayombong, Filipina
Taun aktif 1991-saiki

Maribeth Pascua (lair ing Bayombong, Filipina, tanggal 14 Januari 1972) iku penyanyi saka Filipina. Awal kariere minangka sebagai penyanyi ya iku nalika dadi pemenang ajang Voice Of Asia taun 1991. Dhèwèké misuwur ing Indonesia kanthi tembange Denpasar Moon [1][2] ing taun 1993 lan Born To Sing ing taun 1994. Dhèwèké uga tau akting lan dadi bintang tamu ing sinétron kang irah-irahane padha karo lagu kang dinyanyekake Denpasar Moon utawa Wulan ing Denpasar kang taun main ing Indosiar ing taun 1995.

Maribeth péngin dadi warga nagara Indonesia amarga tresnane marang Indonesia. Nanging nganti tekan seprene, kepinginane iku durung bisa kelakon. Rencana nikahane karo Steven Rumangkang (saiki garwane Angel Karamoy) kang bakalan nggampangake anggoné dadi WNI gagal. Sajeroning perjuwanganane dadi WNI, Maribeth uga tau diapusi.

Pacare presenter ing salah siji televisi swasta, Edmund Daniel iki, saliyané dadi penyanyi uga tau main ing sinétron. Lan saiki dhèwèké sibuk kanthi nganakake event ajang adu bakat, Maribeth Looking for Junior, ya iku program adu bakat kanggo golèk penyanyi-penyanyi kang duwé bakat. Grand final acara iku ditindakaké ing Bali ing tengah taun 2007.[3]

Album[besut | besut sumber]

  • Alone Against The World
  • Born To Sing
  • Friends
  • Kompilasi Suara Kebersamaan
  • Maribeth Karaoke
  • No Matter How

Filmografi[besut | besut sumber]

Sinetron[besut | besut sumber]

  • Denpasar Moon/Wulan ing Denpasar (Bintang Tamu)

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. (ing basa Indonésia)kapanlagi.com Maribeth Fokus di indonesia (kaundhuh tanggal 28 Agustus 2011)
  2. (ing basa Indonésia)kapanlagi.com Maribeth: Semoga 'SLB' Diputar di Seluruh Asia (kaundhuh tanggal 28 Agustus 2011)
  3. (ing basa Indonésia)selebriti.kapanlagi.com Maribeth (kaundhuh tanggal 28 Agustus 2011)