Margaret Clark

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Margaret Clark ya iku ahli antropologi wanita saka Texas, Amérikah Sarékat, kalairan 9 Januari 1925[1]. Margaret naté olèh pandhidhikan saka Southern Methodist University taun 1945 lan University of California, Berkeley taun 1957 (Ph.D)[1][2]. Margaret uga naté nglakoni panlitian lapangan ana ing San Jose, California (1954), padésan Colorado (1957), Arizona, lan San Francisco (1960)[1][2]. Karya-karya antropologis kang wis ditulis déning dhèwèké ya iku kaya déné Health in the Mexican-American Culture: A Community Study (1959) lan Culture and Aging: An Anthropological Study of Older Americans (1967)[1][2]. Awité, Margaret didhidhik minangka dhokter lan mlebu ing sekolah kedhokteran. Sawisé gegladhén kedhokteran ing bebrayan, Margaret Clark karenan ing antropologi[1]. Sabanjuré dhèwèké ketemu karo Margaret Mead lan ana parembugan karo Mead. Sawisé iku, Margaret Clark karenan dadi antropolog budaya. Sawiji pisumbangan dhèwèké ya iku ngadegaké Multidisciplinary Training Program in Applied Gerontology ana ing San Francisco[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. kk. 125–126. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b c "In Memory of Margaret: The M. Margaret Clark Memorial Fund in the Medical Anthropology program, UCSF - DAHSM - UCSF". DAHSM - UCSF (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-12-22.