Marek Edelman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Marek Edelman ing taun 2005

Marek Edelman (1919 utawa 19222 Oktober 2009) iku sawijining tokoh pulitik Polen. Saliyané iku dhèwèké uga minangka ahli jantung. Edelman iku katurunan Yahudi Polen. Dhèwèké dadi misuwur amarga nalika ing Perang Donya II mèlu ngréwangi Pambalèlan Ghetto Warsawa lan dadi pamimpiné sawisé Mordechaj Anielewicz tiwas. Dhèwèké uga mèlu perang nalika ing prastawa Pambalèlan Warsawa ing taun 1944. Nalika tilar donya ing Oktober 2009, dhèwèké iku pamimpin pungkasan Pambalèlan Ghetto Warsawa sing paling suwé gesangé.

Sawisé perang, dhèwèké panggah manggon ing Polen lan dadi sawijining ahli jantung misuwur. Saliyané iku dhèwèké dadi aktivis sosial Polen.