Manungsa ing Topeng Wesi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Man in the Iron Masque crop.jpg

Manungsa ing Topeng Wesi (Prancis: L'Homme au Masque de Fer; c 1640 - 19 Nopember 1703) yaiku tahanan sing ora dikenal sing ditangkep ing taun 1669 utawa 1670 lan sabanjure ditahan ing sawetara pakunjaran Prancis, kalebu Bastille lan Benteng Pignerol (Pinerolo modern, Italia). Dheweke ditahan ing tahanan kunjara sing padha, Bénigne Dauvergne de Saint-Mars, suwene 34 taun. Dheweke tilar donya tanggal 19 Nopémber 1703 kanthi jeneng Maretioly, nalika pamrentahane King Louis XIV saka Prancis (1643-11715).