Manuk Cendet

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Cendet (pentet)
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Aves
Ordo: Passeriformes
Kulawarga: Laniidae
Marga: Lanius
Jinis: L. schach
Jeneng binomial
Lanius schach
Linnaeus, 1758

Cendet (Lanius schach) punika peksi ingkang saged niruake suawarane burung liyo. Cendet iku peksi ingkang senengane njungkit-njungkitake buntute.

Lan biasane manuk iki dilombano ning para ganthangan-ganthangan tangguh di wewengkon nusantara iki.

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ BirdLife International (2004). Lanius schach. 2006 IUCN Red List of Threatened Species. IUCN 2006. Diakses 12 May 2006. Database entry includes justification for why this species is of least concern
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Manuk_Cendet&oldid=998755"