Mansur Subhawannur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mansyur S
Irvan mansyur.jpg
LairMansur Subhawannur
Jeneng liyaMansur S
Pakaryanaktris, penyanyi
AnakIrfan Mansyur

Mansyur S utawa nama lengkapé Irvan Mansyur Subhawannur, ya iku penyanyi dangdut legendaris Indonésia[1]. Wong lanang kang duwé swara merdu iki iyo duwé kesempatan mbintangi sinétron, raketang tetep nggawa karakter penyanyi dangdut.[1][2]

priya kang lair ing Jakarta, 30 Novèmber 1948; umur 70 taun penyanyi lagu-lagu kaya Zubaedah, Khana lan Rembulan iki ngerilis album perdanané, Pesan Perpisahan ing taun 1969[1]. Suarané kang kas lan lirik-lirik laguné kang memasyarakat ndadèkaké juri Seleb Mendadak Dangdut iki intuk panggonan ana ing ati masarakat Indonésia[1]. apamaneh ing ning taun 1990-an nganti 2000, dhèwèké wis ngrilis telung album pertaun.[1][2]

Mansyur iyo tau ngerilis album kang aliran musiké Gambus, Sunda, apamaneh album lagu pop. tanapi iku, dangdut luwih mbejani.[1]

lagu-lagu kondhang kang dinyanyikaké déning Mansur S[1]:

Lagu-lagu liyané saka Mansur S[2]: Air Mata Perkawinan

  • Air Tuba
  • Anak Siapa
  • Ani
  • Dahlia
  • Dua Dua
  • Gadis Atau Janda (Feat Elvy Sukaesih)
  • Gadis Pantura
  • Hartati
  • Jangan Mengharap
  • Jangan Pura-Pura
  • Kecupan Terakhir
  • Kertas Dan Api*Khana
  • Yang Parah
  • Marlina
  • Mumpung Muda
  • Pagar Makan Tanaman
  • Pelaminan Kalbu
  • Penantian
  • Ramina
  • Rembulan Bersinar Lagi
  • Salam Terakhir
  • Seandainya
  • Sendiri
  • Sengsara
  • Sengsara
  • Sumpahku
  • Tergila-Gila
  • Zubaedah

Catatan kaki[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g selebriti Indonésia dipununduh tanggal 10 juni 2011
  2. a b c Profil Mansur S dipununduh tanggal 11 Juni 2011